MALZEMELER :
1, 5 çorba kasesi mısır bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
Tuz,
Kırmızıbiber
1 demet mancar
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI :
Lahanayı doğrayıp kaynar suda iyice haşlayalım. Sonra soğuk suda bekletip suyunu sıkalım. Bir gün önceden ıslatılmış mısır bulguruna biberleri uzun kestiğimiz soğanları ve yarım çay bardağından biraz daha az yağı ekleyelim ve karıştıralım. Düdüklünün en alt kısmına iki avuç mancar koyalım mısır karışımını üzerine koyun kalan mancarı tekrar koyup üzerine tekrardan bulgur koyun tereyağını çok az sıvı yağ salçayı kavurun üzerine dökün üzerine çıkacak kadar kaynar su koyun düdüklünün kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN...